2013. október 4., péntek

Gyümölcs bőr.


Akinek van befőző automatája, tudja, mennyi gyümölcshús marad.
Most ezt a gyümölcsbőrt készítettem belőle

Sok alma, aztán körte,  és sárgarépa is van benne.

Ezekből készült a finom, narancsszörppel dúsított ivólé, a befőző automata lé készítőjében..

A visszamaradt gyümölcshúst át turmixoltam a sárgarépa miatt.


Felfőzve, megcukrozva lekvár lett, amit üvegekbe töltve  az automatában kidunsztoltam.
A gyümölcshúsból elvettem egy keveset és át turmixoltam. Egy tepsibe sütőpapírt raktam, ezen vékonyan elsimítottam a masszát.
Majd ment a sütőbe 50 C°-on  kb 3 órára.
Félidőben meg is fordítottam.
A sütő ajtó picit nyitva volt, hogy jobban eltávozzon a gőz.
Éjszaka pihent a konyha pulton.
Másnap sütemény készült és a sütő melegét kihasználva, a még meleg sütőbe vissza raktam.
Nagyon jól megszikkadt.

Közben még villával megcifráztam kicsit, amikor még nem volt száraz.


Rugalmas, összefüggő, hajlítható lap lett.
Cakkozó ollóval csíkokat, majd négyszögeket vágtam. 
Feltekertem és a csíkokkal átkötöttem.
Jobb, mint a gumicukor.
Remélem ízleni fog annak, aki megkóstolja