2014. május 7., szerda

Gyümölccsel töltött szűz pecsenye.


A kedvencem készült most.
2 db felszúrt, fűszererezett szűzpecsenyét töltöttem meg gyümölcsökkel.
Előző este beáztattam  az aszalt sárgabarackot és a vörös áfonyát gyümölcs teába.
Ezeket töltöttem be a húsba, amit előtte sóztam borsoztam
került bele még spárga és piros 
 kaliforniai paprika csík is,és medvehagyma levél.
Zöld , sárga , piros fehér színek, szeleteléskor nagyon mutatósak.




Forró zsiradékon(kókuszzsír) megpörösítettem körben a külsejét.
Ezután került a 200C°-ra előmelegített sütőbe, egy darab fóliával letakarva.
10 perc után mérsékeltem a hőt 170 °-ra. Tejszínnel kenegetve sült még fél órát.
 Kivettem, és egy jénai tálba letakarva pihent.

A visszamaradt pecsenye levet felöntöttem kevés vízzel, vörös borral(most egy fűszeres forralt bort használtam) szója szósszal, egy kevés modenai balzsamecettel , 1 ek rummal,  és jól kifőztem.
Átszűrtem.
 1 ek kukorica keményítőt elkevertem 1 dl tejszínbe és ezzel sűrítettem be kissé.
Ezzel a barna mártással, rizzsel és párolt zöldséggel tálaltam. 

Fejes saláta volt hozzá.

Hagymás nyúl máj.

Különlegesen jó ízű a nyúl máj.
Hagymásan, zöld hagyma szárral, 3db medvehagyma levéllel készítettem.

 Zöldséges bulgur volt a köret hozzá.