2014. április 6., vasárnap

Sült oldalas, zöldséges bulgurral.



A bulgur nagyon egészséges búza töret.
ITT olvashatsz róla még bővebben.
Most sárgarépával, borsóval főtt és sült oldalas, szalonna  pörc ,  sült tarja  volt a feltétje.
A kertemben nőtt fejes salátával, nagyon finom volt.

2014. április 5., szombat

Diós csirkemell csíkok.


60 dkg csirkemellet felcsíkozzuk vékonyra.
                               1 ek balzsamecet. 1 ek  sötét szójaszósz, 
1 ek Worcester  szósz
1 ek étkezési keményítő
Só, frissen őrölt színes bors,kevés víz kerül hozzá, és jól összekeverjük.
Állni hagyjuk fél órát.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpirítunk fél marék negyedelt diót.
Kiszedjük, a visszamaradt olajon egy fej lila hagymát 1 szál új hagymát zöldjével együtt felkarikázunk, és kissé megfuttatjuk az olajon.
Ráhelyezzük a csirkemell csíkokat.
Gyakori kevergetés mellett, a vizet pótolva hozzá,  fedő alatt puhára pároljuk.
Vissza sütjük zsírjára.
 A vége felé hozzá adjuk a diót és egy szál karikára vágott új hagymát.
Nálam borsós rizs volt a köret. 
A  fejes saláta már a kertből került hozzá.
Készülhet burgonyával, vagy párolt zöldséggel.
Most finom olasz balzsamecetet vettem.
Eredeti olasz, szőlőmustból készült, és nagyon ízes.

Almás krémes. 3.

.
Almás krémes készült a tavalyi utolsó almákból.
Recept ITT található.
Most nagyobb tepsiben sült és így alacsonyabb lett a tésztája, de így is finom lett.
Visszatértem a krémeknél az új krémes rámára, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Almát bőven raktam bele.