2018. január 30., kedd

Lenmagpelyhes, kenyér sült!


Hetente sütök kenyeret.
Recept:
25 dkg félfogós liszt
25 dkg sima liszt
 1 dl tej
2.5 dl víz
 2 tk só
 csipet aszkorbin (C vitamin)
 1 kk sikér
 1 púpozott ek lenmagpehely
3 dkg élesztőből, 4 ek liszttel, vizzel, 1 mk cukorral kovászt készítek.
Most a  kenyérsütő dagasztotta, légkeverésen sült ,2 kisebb  adagban a sütőben.
Kevés lenmag pehellyel dúsítva.
Egy szögletes és egy őzgerinc formában sült

Frissen, vajas mézesen kóstolgattam.
Szép a belseje is.
Egy lángosra valót, mindig elcsippentek belőle.
Házi vászonból varrt kis "stanyiszliben" tárolom őket.Egy hétig is frissek maradnak.

Derelye készült!



Jó kis elfoglaltság egy  téli délelőttre.
Közben kenyér sült,  gyúrt tésztákat készítettem.
Saját készítésű zsemlemorzsa dióval keverve, most ebben forgattam meg.