Tésztát gyúrunk, liszt, tojás , kevés víz, só hozzáadásával. Kicsit lágyabb legyen a leves tésztánál. Kinyújtjuk, formázzuk, szilva lekvárral, kapros túróval is tölthetjük. Forró vízben addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Zsemle morzsát vajon megpirítjuk, cukorral, darált dióval ízesíthetjük.
2007. november 17., szombat
Derelye készítés
Labels:
Tészták
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
CSIRKEMELL TEKERCSEK
A csirkemell filéből nyitott szeleteket készítek.
Sózom, borsozom, saslik fűszerkeverékkel beszórom.
Folpakra helyezve, a hártyás oldalát kissé megveregetem, a kés fokával..
A folpakba tekerve fél órát pihen.
Addig előkészítem a tölteléket.
Az aszalt szilvát, aranymazsolát vörös borba áztatom.
A spárgát, spenótot, előfőzöm. Gauda sajtot szeletelek,nem túl vékonyra.
A filére kerül előbb a sajt, aztán a spenót, rá a szilva, aminek a közepébe aranymazsola szemeket dugok.
A következőbe a szilva helyett spárga, majd sonka kerül.
A spárga alá kerülhet sonka is.
Feltekerem, a széleket megkenem tojással, kevés olajon serpenyőbe, minden oldalát megpirítom.
Előmelegített sütőbe teszem, és tejszínnel kenegetem.
Hidegen szeletelem.
Előre elkészíthető, mutatós hidegtál.
Labels:
Hidegtál
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)