2012. szeptember 10., hétfő

Őszibarack dzsem készítése.

Sok barackom termett az idén. Egy részét hasznosítom befőttként.Az érettebbeket,dzsem formájában rakom el télire.
Kaptam körtét, golden almát. 
Az almát,körtét lereszeltem. 
A barackot meghámoztam,felekbe vágtam, majd kissé megnyomkodva a kezemmel össze törtem. 
Belekevertem kilogrammonként 25 dkg cukrot 1 cs dzsem fixálót.
Nekem 3 cs kellett.
Jól elkevertem a gyümölcsökkel és elkezdtem főzni.
Felfövés után 5-6 percig főztem.
Üvegekbe került.
Néhány percre felfordítottam az üvegeket, hogy a levegő kiszoruljon belőle.
Visszafordítás után egy abrosszal letakartam.
Másnap került a polcra.
Nagyon jó palacsintába, fánkhoz is.
Ha sütés álló fixálóval készítjük ,süteményekbe is használhatjuk.
                Ilyen lett!