2007. november 28., szerda

Gyümölcsös rizs.


30 dkg rizst fél liter tejben puhára főzünk, 10 dkg cukorral.(a rizst vízben előfőzhetjük,így hamarabb megpuhul a tejben) 
Belekeverünk 4 db kockára vágott, hámozott őszibarackot (lehet ananász, körte, vagy sárgabarack is). 
3-4 db jó érett szilvát szintén kockára vágva. 
5 db tojást 15 dkg cukorral habosra verünk (robot géppel) és a gyümölcsös rizshez adjuk.
 Egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk, búza csírával, rásimítjuk a rizst. Tetejére ismét szárított búza csírát szórunk, megdíszítjük barack csíkokkal, szórhatunk rá szeletelt mandulát is. 
Jó forró előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Pikáns, finom édesség।
 Szilva ,meggy, cseresznye is jó, hozzá.