2013. január 25., péntek

Sült hal, sült puliszka "törettel"

Halat sütöttem. 
Fél órát joghurtban állt a hal.
Sóztam, borsoztam, majd piros paprikával ízesített kukorica lisztben megforgattam.
Magas edényben olajat hevítek, a hal ebben sül.
A megmaradt kukorica lisztet feljavítottam.
Víz, kukorica liszt és só került hozzá.
 A hal után ezt sütöttem az olajban , kevergetve, törve és ezért "töret".
Közepes darabokban sült.
Szép piros lett.
A kukorica liszt nagyon egészséges. 
A rántott húsnál is fele-fele arányban használom.
Kenyér sütéskor is rakok 1 evő kanállal a receptbe.
A dísz egy kis izsóp ágacska,  a kertemből.(januárban, a hó alól)


2013. január 24., csütörtök

Bundás gomba.

Nagyon szeretem a gombát.
Ebben a hidegben a gomba is bundát kapott.
És hogy még szebben nézzen ki, pirosodjon az orcája, sörbundát.
2 tojást, 3 ek lisztet ,kb 1 dl alkohol mentes sört, simára kevertem.
A gombákat sóztam, lisztbe forgattam.
Egy közepes fazékban olajat forrósítottam.
Diónyi vaj is került bele.
(mély edénybe szeretem sütni, nem csapkod szét a tűzhelyen)
A gombát bele forgattam a masszába .
Kétszer fordítom meg a bundázott dolgokat,hogy ne folyjon le a felső réteg róla.
A sörtől szép piros lesz a bunda.
Hagymás, burgonyás ,zöldségsaláta készült hozzá. 
A hagymát ecetes, cukros vízben marináltam kevés ideig.
A zöldségek a kockázott burgonya együtt főttek,ételízesítős, olajos vízben.
Leszűrtem.
2 db főtt tojás és savanyú uborka kockákat adtam hozzá, összekeverve a lecsöpögtetett lila és vörös hagyma karikákkal.
Tejfölt, tejszínt  majonézt, kis mustárral össze kevertem, ezzel össze forgattam a hozzávalókat.
Kiadós köret lett.