2023. május 1., hétfő

Szűzpecsenye bundában, spenóttal, sajttal, virslivel töltve.


Imádom a szűzpecsenye különleges izét!
Már nagyon sok formában kipróbáltam. 
Most virslivel sajttal, spenóttal rétegezve, feltekerve kirántottam egyben  egy kb 35 dkg.os darabot.
Karamellás, sós,  citromborsos alma csatni is készült hozzá.
A barna cukrot meg karamellizáltam, ebbe került a felkockázott alma,  csipet só, citrombors,  citromhéj és fahéj került még hozzá. 
Össze pároltam.
Pikáns kísérője a szűz pecsenyének!



 2 db virslit is betekertem, spenóttal, sajttal,és  bundáztam.
Egy fej felkarikázott hagymát és egy cikk fokhagymát, egy szeletelt burgonyát is sütöttem mellé.
A hús igy még ízletesebb.

Egy sajtszószos tésztát főztem  ki hozzá, amit párolt káposztával kevertem el.

Ez volt a körete.

2023. április 30., vasárnap

Burgonya rösti!

 

A burgonyákat héjában , sós vízben megfőztem.
A főző vízben hagytam kihűlni.
Hámozás után a káposzta reszelőn lereszeltem.
Sóztam, borsoztam.
A serpenyőben átpirult kevés kacsa zsíron.
Majd össze lapogattam lepénynek.
Mikor szép piros lett, egy tányér segítségével megfordítottam, és  vissza csúsztatva a serpenyőbe, a másik oldalát is pirosra sütöttem.
Kisebb korongokban is süthető.
Egyszerű, finom étel, köretnek pl sült halhoz, de önmagában is remek.