Ideje volt egy sütinek nekilátni.
A cseresznye magozáshoz van ugyan magozóm de most olvastam az egyik csoportban, hogy gémkapoccsal magozzák a meggyet.
Kipróbáltam és nagyon jó kisebb mennyiséghez.
Süti tésztája
3 db tojás
4 ek cukor
5 ek liszt-pupozott
3 ek olaj
1 cs sütőpor
Az egész tojásokat a cukorral gépi keverővel habosra keverem,.
Hozzá adom az olajat, ezzel tovább keverem.
Végül a sütőporos lisztet adom hozzá.
Csak egy pár fordulatot keverem.
Majd kézzel még átforgattam.
Sütőpapíros , közepes tepsibe kerül.
Tetejére a magozott cseresznye. amit kevés puding porba, vagy étkezési keményítőbe forgatok.
Majd kézzel még átforgattam.
Sütőpapíros , közepes tepsibe kerül.
Tetejére a magozott cseresznye. amit kevés puding porba, vagy étkezési keményítőbe forgatok.
A sütő előmelegítve 200c°-ra.
5 perc után 170 C°-ra veszem így sül 25 percig.
Közben 3 tojás fehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak vertem a robotgéppel.
Közben 3 tojás fehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak vertem a robotgéppel.
Került még hozzá 2 ek levendula szirup, és 2 ek cseresznye lé.
A legvégén 2 kk étkezési keményítő.
Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
Tűzhelyet 100C%-ra mérsékeltem és 30 percig így sült.
Kivettem, a sütőt 200 C°-ra felmelegítettem és 3 percre vissza raktam.
A hab így kapott szép barna szint.