A köret puliszka lett, amit fagylaltos kanállal gömbölyítettem ki, kaporral megszórtam.
Igy lett kapros puliszka golyó köretem is.
Az ivólé készítés után, visszamarad a sok gyümölcshús.
Van, aki lekvárt készít belőle, én teának használom.
Egy részét szárítom, darálom, filterezem teának.
Egy részéből, most sült gyümölcs tea készült.
Körte, szőlő, őszibarack-- bodza bogyóval, céklával színezve,--igy készült az ivólé, a befőző automata ivólé készítőjével.
Tepsibe került a vegyes gyümölcshús.
Magas hőmérsékleten 200 C
°-on kb egy órát sült, légkeveréses sütőben.
Időnként átkavartam, kiengedtem a gőzt.
Majd 100 fokon, nyitott sütő ajtónál, szinte szárítottam.
Kis üvegekbe raktam és ki automatáztam
80 fokon 30 percig.
Kipróbáltam teának, mentával, nagyon finom, ízletes lett.
Mikor elfogy a kenyerem, egy gyors kovászos kenyér tészta készül!
Este összekeverek:
20dkg lisztet,
2 ek kovászt
egy ek olajat,
kevés cukorral, fél dl tejjel.
fedeles dagasztó tálba kerül.
Reggelre szépen megkél a pulton,kerül bele só és tej, ha szükséges, hogy az állaga lágyabb legyen.
Kis gombócokat ellapítva kerül a gofri sütőbe.
Bármilyen "kencével" vajjal, pesztóval , sült paradicsomos csatnival, remek reggeli lesz, és frissen sült.
Készült már fűszeres tésztával is, saját készítésű
Kerülhet bele köménymag, szinezhető is pl. céklával, vagy spenóttal is.
A friss bazsalikom levéltől , a medve hagymától, vagy a metélő fokhagyma szártól is finom .
Sütőt, ilyen melegben nem kapcsolom be!
Sokan panaszkodnak vízes, leves a befőzött paradicsomuk.