2025. január 8., szerda

Virágfánkot sütöttem.



Itt a farsangi szezon, készülhet a  fánk.

Virágfánkok.

Régóta vágyom  ilyen formákra.

Régebben  egy kedves ismerősöm, kölcsön adta és kipróbáltam.
Már van sajátom is. (2017 óta)

Így sikerült.
Nekem nagyon ízlik.
És nem is túl bonyolult.
2 egész tojás
3ek rizsliszt vagy rétesliszt
3 ek sima liszt
 1 dl tej
1 kk sütőpor
1 ek olaj
1 kk cukor
pici só
Ez egy kisebb adag!
 Sűrű palacsinta tészta készül. 
Ajánlatos fém edénybe készíteni, mert a forró forma ha hozzá ér, a műanyag edényt megolvaszthatja.

Fél órát pihen.
A sütőpor csak ezután kerül bele.
Olajat felforrósítok, bele állítom a formát. 

Ezután a masszába mártom, és megy az olajba.
Hamar megsül, egy késsel rásegítve azonnal lejön a formáról.
Megmértem étel hőmérővel 70 fok volt az olaj.

Ez nagyon forró volt, 60 fokra mérsékeltem a sütéshez.
A héten készített fedő fogóm, jó szolgálatot tett, ugyanis a forma nyele nagyon felmelegszik,  nem ajánlatos csupasz kézzel megfogni.
Fahéjas, és bodzás porcukorral szórtam meg és házi sárgabarack lekvárral fogyasztottam.
Már készült céklaporral színezve is!