A fordított barackos tésztájának a receptjét használtam.
12.5 dkg ráma margarin vagy 1 dl olaj
15 dkg cukor
3 egész tojás
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
4 ek tej
kevés só
vanília (vagy mandula aroma)
Margarin cukorral, tojással habosra keverve, bele a tej, a sütőporos liszt a vanília.(nálam mandula aroma)
Jól kidolgozom.
kerek tortaformába simítom, a felszeletelt barackot rá rakom.
Sütő 200c°-ra előmelegítve, berakom középre, és 180c°-on 25 perc alatt kész.
Saját termésű sárga barackom került a tetejére.
Most kicsi formába sütöttem és jó magas lett.
Most bodzás porcukorral szórtam meg, kell a barack savanykás ízét ellensúlyozni.
Bármilyen, idény gyümölccsel készülhet, vagy befőttel is!
Tetejét sütés után be kenhetjük felmelegített barack lekvárral is, szép fényes lesz tőle!