2013. június 4., kedd

Grenadin mars - ala krumplis tészta.


Igazából egy kis paprikás krumplira vágytam, és ez lett belőle.
Volt finom pecsenye zsírom, ezen indult a hagyma párolás.
természetesen új hagymából a kertemből. 
A zöld szárát is felhasználtam. 
Piros paprika, egy fél tyúkhúsleves kocka, fehér bors került bele.
 A kifőtt fodros kockával lett kész. 
A reggelimből megmaradt sült sonka és kolbász tette még gazdagabbá.
A Beregben eleve úgy indítják, hogy füstölt kockára vágott sonka pörkölt szerűen lesütve, aztán bele a krumpli, és a végén a tészta, vagy galuska. 
Ez a beregi krumplis tészta, sonkával gazdagon.
Az enyém ilyen lett.
Friss fejes saláta került mellé.


1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta !Finomat főztél vagyok így én is hogy kicsi maradékokból olyan finomat lehet összehozni. Egészségedre!