2014. december 26., péntek

Kacsa sültek.


Nemcsak Karácsonykor készítem,  kedvenc máskor is.
Most egész kacsa ,kacsa comb és mell is sült.
Olajban elkeverem a fűszereket és ezzel dörzsölöm át a húsokat.
Egy kanalat bedugok a bőr alá és elválasztom a bőrt a hústól, így a húsra is tudok kenni a fűszeres olajból.
FŰSZEREK
 oregánó
kakukkfű
izsóp
tárkony
 jó sok majoránna
 római kömény
 1 narancs leve
  zsályás só
 színes bors.
Az egész kacsát a melle csontjánál  felvágom.
Szét terpesztem a  kizsírozott tepsibe tepsibe.


Alá helyezek egy almát ketté vágva, egy hámozott narancsot, egy vörös hagymát, egy egész fej fokhagymát egyben, a cikkeket kissé bevágom, hogy az íze ki tudjon párologni.
Egy nagy csokor zöld fűszert. 
Most még karácsonykor a kertből tudtam szedni frissen.
A kacsa bőrét tengeri sóval sózom .
A mellet, a combot kacsa zsírban megpörösítem, bezárom, aztán kerül a tepsibe.

Most 2 db combot és  nyak bőrét megtöltöttem sonkás, hagymás, párolt savanyú káposztával.

Fél dl víz került alá és lefóliázva sült 200C°-on 10 percet, majd 160 C°-on másfél órát.
A végén légkeverésen sült, így lett szép piros.

Nincsenek megjegyzések: