2023. január 11., szerda

Fodros kel levél, hasznosítása!





 
Terem a kertemben ,-évek óta_ zöld, és lila fodroskel, és fekete kel is.
Télen is használom, szép elevenek.
Második évben érlelnek magot.
Levelüket  főzeléknek, ropogós készítésére is használom, de megszárítva porokat is készítek belőlük.
Újabban leveket is készítettem belőlük..
A lilából a  lé kinyerése késes darabolóban felaprítva, majd átszűrve történik.
 Egy elég furcsa sötét lé nyerhető ki belőle.
Ezt a levet egy kevés fehér bor ecettel felöntve, szép lila levet kapunk.

Tészta gyúráshoz is felhasználom.
Itt pelmenyi tésztáját színeztem vele.


Friss fogyasztásra is kiváló.
Por is készült belőle, zöld és piros.
Ez a zöld.



Nincsenek megjegyzések: