2025. december 13., szombat

Kedvenc díszletem!- blog játékra!


A blogjáték a lenti linken található!
https://korsocska.blogspot.com/
Az ételek, sütemények díszítése, változó nálam.
Legtöbbször az étel fotója a sokat mondó, nem szorul díszítésre.
Van, amikor maga az étel, vagy csak egy terítő, szalvéta  vagy a tálaló edény , már elég díszítésnek .
Leg gyakrabban egy zöld levéllel egy virággal vagy csak egy virág szirommal, egy zöld ággal diszitek, ami utalhat az étel alkotó részeire. 
Fel iratozni is szoktam, és vízjelet is használok legtöbb fotómnál.
Fotókon mutatom, hogyan használom ezeket. 


PÜSPÖK KENYÉR


Az ünnepi süteményezésből, biztosan marad ki tojás fehérje, ami jól lefagyasztható. 
Ez a püspök kenyér,olyankor készül, ha összegyűlt, több tojás fehérje.
A blogjáték a lenti linken található!
https://korsocska.blogspot.com/
Recept:
Ahány fehérje, annyiszor:
3 dkg porcukor,
2 dkg rétes liszt,
1 dkg vaj (langyosra olvasztva)
1 kk sütőpor
Kevés keksz morzsával elkeverünk:
 darabos diót, 
mazsolát, 
áfonyát, 
apróra vagdalt zselés cukrot,
bármilyen aszalt gyümölcsöt(pl sárga barack, szilva, meggy , cseresznye)
csoki forgácsot,
kandírozott narancshéjat.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a porcukrot. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet, a lisztes hozzávalókat, végül a langyos vajat.
Vajazott, lisztezett szavarin (koszorú) formába simítjuk, a tetejére színes szóró, vagy barna cukor kerül.
Előmelegítjük a sütőt,180C°-ra .
 Inkább szárítjuk, mint sütjük.
Őzgerincformát is használhatunk!
Ha sok  minden kerül bele, így járunk, kissé megreped.
De , el fog fogyni így is!