2011. április 19., kedd
Húsvéti kalácsok!
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
HÚSVÉT !
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
Kör hajtogatása,vágása sütőpapírból.
Megmutatom, lehet, ismerik sokan.
Én már régóta így vágom a kört, nem a forma körberajzolásával.
Fázisfotókat készítettem.
Klikk a képre és nagyban látod!
Néha nem is vágom ollóval, egyszerű tépéssel is jó.
Labels:
fortélyok
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
Sajtos pogácsa.
Ez egy készen, fagyasztva vásárolt pogácsa.
Kilós kiszerelésben kapható.
Már háromszor sütöttem az indukciós edényben.
Van olvasztási funkciója is.
3 perc olvasztás, 200 C°-on 15 perc alatt kész.
Friss, és gyors!
Kilós kiszerelésben kapható.
Már háromszor sütöttem az indukciós edényben.
Van olvasztási funkciója is.
3 perc olvasztás, 200 C°-on 15 perc alatt kész.
Friss, és gyors!
Labels:
Egyszerű desszert.
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2011. április 18., hétfő
Új sütőedényem van!
Régen jártam erre.
Pedig van recept és kép bőven.
Vettem egy indukciós edényt.
Egy pár napot a sógornőmnél töltöttem Debrecenben, és nagyon megtetszett nála ez a praktikus edény.
Be is szereztem.
Zsiradék nélkül sütök benne hasáb burgonyát.
15 perc alatt kész a pogácsa benne.
Először fűszeres, fokhagymás kacsa comb készült, almával, és csirkemell.
Így néz ki.
Pedig van recept és kép bőven.
Vettem egy indukciós edényt.
Egy pár napot a sógornőmnél töltöttem Debrecenben, és nagyon megtetszett nála ez a praktikus edény.
Be is szereztem.
Zsiradék nélkül sütök benne hasáb burgonyát.
15 perc alatt kész a pogácsa benne.
Először fűszeres, fokhagymás kacsa comb készült, almával, és csirkemell.
Így néz ki.
Labels:
Ételek
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2011. március 18., péntek
Újra itt.
A télnek vége. Most meg itt a tavaszi munka.
Többször utaztam a „messzi” unokámhoz.
Így a blogomat elhanyagoltam.
Főznöm sem kellett.
Ma viszont kénytelen voltam valamit"kotyvasztani", nem volt ebédem. Lefotóztam a mai menümet.
Pangasius halfilét sütöttem.
Natúr formában.
Kukorica liszt és apró kukorica kása, piros paprikával elkeverve.
A megsózott, borsozott halfilét ebben megforgattam.
Kevés olíva olajon 2-3 perc és készre sül.
Ropogós kéreg alakul rajta.
3 db burgonyát ujjnyira szeletelve a hal után sütöttem ki. Szeretem, hogy a kis „pöröket” megköti.
2 db almát nyolcadoltam héjastól. Az olajba diónyi vaj került, és egy evő kanál méz.
Ebbe forgattam az almát 2 percig fedő alatt, majd a nélkül.
Szinte meg karamellizálódott,.
Nagyon pikáns íze lett.
Saját készítésű céklával fogyasztottam.
Imádom a tengeri halat!
Többször utaztam a „messzi” unokámhoz.
Főznöm sem kellett.
Ma viszont kénytelen voltam valamit"kotyvasztani", nem volt ebédem. Lefotóztam a mai menümet.
Pangasius halfilét sütöttem.
Natúr formában.
Kukorica liszt és apró kukorica kása, piros paprikával elkeverve.
A megsózott, borsozott halfilét ebben megforgattam.
Kevés olíva olajon 2-3 perc és készre sül.
Ropogós kéreg alakul rajta.
3 db burgonyát ujjnyira szeletelve a hal után sütöttem ki. Szeretem, hogy a kis „pöröket” megköti.
2 db almát nyolcadoltam héjastól. Az olajba diónyi vaj került, és egy evő kanál méz.
Ebbe forgattam az almát 2 percig fedő alatt, majd a nélkül.
Szinte meg karamellizálódott,.
Nagyon pikáns íze lett.
Saját készítésű céklával fogyasztottam.
Imádom a tengeri halat!
A kis bazsalikom ág, már idei vetés, az ablakban nő cserépben.
Labels:
Ételek
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2011. február 23., szerda
Visszatérés
Nagyon elhanyagoltam a blogom.
Az ünnepek, a család. Rövidek a nappalok.
Most is unokáztam több, mint egy hétig.
Aztán felvételire készült két baráti család csemetéje, akiket matematikából segítettem felkészülni.
Annyi apró feladat tölti be a napokat, észre sem veszem és este van.
Pedig most nem is főzök, a kert, udvar sem ad munkát.
Egy farm játékba kezdetem, amit nagyon élvezek.
Horgoltam a télen egy sapkát, hozzá egy zongora kesztyüt a nagylány unokámnak. Sajnos fotót nem készítettem.
Igaz a fák metszése már folyamatban, de természetesen nem én csinálom.
Felénk még hideg van, erős minuszokkal.
Szét is nézek, milyen étel, vagy süti recept kerüljön fel.
Ő már tavaszt jelez?
Az ünnepek, a család. Rövidek a nappalok.
Most is unokáztam több, mint egy hétig.
Aztán felvételire készült két baráti család csemetéje, akiket matematikából segítettem felkészülni.
Annyi apró feladat tölti be a napokat, észre sem veszem és este van.
Pedig most nem is főzök, a kert, udvar sem ad munkát.
Egy farm játékba kezdetem, amit nagyon élvezek.
Horgoltam a télen egy sapkát, hozzá egy zongora kesztyüt a nagylány unokámnak. Sajnos fotót nem készítettem.
Igaz a fák metszése már folyamatban, de természetesen nem én csinálom.
Felénk még hideg van, erős minuszokkal.
Szét is nézek, milyen étel, vagy süti recept kerüljön fel.
Ő már tavaszt jelez?
Labels:
Elmondom
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2011. január 6., csütörtök
Váltottam.
Mármint a főzés,étkezés terén. A téli időszakban hozatom az ebédet.
A helyi iskola konyhájáról házhoz hozzák.
Bőséges mennyiség, vacsorára is jut belőle. És elfogadható áron.
Nem vagyok válogatós, és a legfontosabb, hogy sokfajta főzeléket készítenek, ízesen főznek. Mikor még tanítottam, ott ebédeztem .
Ezentúl, csak a hétvégeken "kotyvasztok"
Azért vannak még receptjeim fotóval, amit felrakok majd.
Remélem nem okozok csalódást a blog látogatóinak.
Ez a saját termésű tulipán paprikám, csípős és bírja a teraszon a mínuszokat is!
A helyi iskola konyhájáról házhoz hozzák.
Bőséges mennyiség, vacsorára is jut belőle. És elfogadható áron.
Nem vagyok válogatós, és a legfontosabb, hogy sokfajta főzeléket készítenek, ízesen főznek. Mikor még tanítottam, ott ebédeztem .
Ezentúl, csak a hétvégeken "kotyvasztok"
Azért vannak még receptjeim fotóval, amit felrakok majd.
Remélem nem okozok csalódást a blog látogatóinak.
Ez a saját termésű tulipán paprikám, csípős és bírja a teraszon a mínuszokat is!
Labels:
Elmondom
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2011. január 5., szerda
Napjaim.
Nagyon régen írtam a blogomba.
Az ünnepeket a kisebbik unokámmal töltöttem.5 napig voltam vele.
Ebből élek most.Fel idézem a simogatását a mosolyát, a közös játékot.
Nagyon értelmes, tele szeretettel. Még csak 3és fél éves, de olyanokat mond, hogy csak nézek.
Annyira feltöltött, hogy le tudtam ülni a szőnyegre hozzá és "pattantam", mikor mentünk a fürdőszobába. Már nem kell pelus, nagyfiú.
Fürösztöttem, haját szárítottam. Esti mesét olvastam. Sokat játszottunk.
Csak én kellettem neki. Mondta is menyem 2 nap után, már hiányzott neki, hogy nem őt igényelte. Nekem ez boldogság.
Kikísért a pályaudvarra, beült mellém a kocsiba. Ilyen helyen még nem volt.Integetet, magyarázta a vonat működését a fiamnak.
És egyszer csak elsírta magát. Majdnem én is.
Azonnal "jöjjél" hozzám, csak adj meleg vízet a Pamacs kutyusodnak és gyere.
Nagyon hiányzik a kis okosságom, "gyönyörűségem"
Megyek hozzá gyakrabban.
Az ünnepeket a kisebbik unokámmal töltöttem.5 napig voltam vele.
Ebből élek most.Fel idézem a simogatását a mosolyát, a közös játékot.
Nagyon értelmes, tele szeretettel. Még csak 3és fél éves, de olyanokat mond, hogy csak nézek.
Annyira feltöltött, hogy le tudtam ülni a szőnyegre hozzá és "pattantam", mikor mentünk a fürdőszobába. Már nem kell pelus, nagyfiú.
Fürösztöttem, haját szárítottam. Esti mesét olvastam. Sokat játszottunk.
Csak én kellettem neki. Mondta is menyem 2 nap után, már hiányzott neki, hogy nem őt igényelte. Nekem ez boldogság.
Kikísért a pályaudvarra, beült mellém a kocsiba. Ilyen helyen még nem volt.Integetet, magyarázta a vonat működését a fiamnak.
És egyszer csak elsírta magát. Majdnem én is.
Azonnal "jöjjél" hozzám, csak adj meleg vízet a Pamacs kutyusodnak és gyere.
Nagyon hiányzik a kis okosságom, "gyönyörűségem"
Megyek hozzá gyakrabban.
Labels:
Elmondom
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2010. december 13., hétfő
Vacsorám.
Hétvégén általában megfőzök szombaton, vasárnapra és hétfőre is marad.
Most is így történt. Finom gordon bleu készült két nagy szelet sertés húsból , egy másik csirke mellből. Mellé még a csirkemell levágott kisebb darabjait is kirántottam.
Finom vékony füstölt sonka, fűszeres toast sajt került a közepébe.
A panírba darált diót kevertem.
Ez adott egy karakteres ízt a húsnak, a füstölt ízzel együtt nagyon dominált.
Házi kenyeremmel, és saját készítésű cékla salátával fogyasztottam.
Egy körte, egy alma és a mai vacsora megvan.
Most is így történt. Finom gordon bleu készült két nagy szelet sertés húsból , egy másik csirke mellből. Mellé még a csirkemell levágott kisebb darabjait is kirántottam.
Finom vékony füstölt sonka, fűszeres toast sajt került a közepébe.
A panírba darált diót kevertem.
Ez adott egy karakteres ízt a húsnak, a füstölt ízzel együtt nagyon dominált.
Házi kenyeremmel, és saját készítésű cékla salátával fogyasztottam.
Egy körte, egy alma és a mai vacsora megvan.
Labels:
Ételek
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2010. december 11., szombat
Ludaskása készült.
Nagyon szeretjük.
A családomba, mindenkinek a kedvence. Most "csak"csirke aprólékból készült.
Merthogy a liba vagy a kacsa hozzá a legjobb. Én a kacsát szeretem.
A közepes nagyságúra feldarabolt húsokat hideg vízben felrakom főni.
A víz, épp, hogy csak ellepje.
Lehabozom, fűszerezem: só, bors, 1 fej hagyma , étel ízesítő,
1 db leves kocka(nálam a saját darált zöldség kerül bele)
Ha a hús majdnem puha , a zöldségek és a rizs egyszerre kerülnek bele.
Zöldségek:sárga és fehér répa, zeller, karalábé,
egy lefagyasztott paprika, amibe zöldségeket bujtattam az ősszel.
1 csésze rizs és fél csésze kukorica dara kerül bele.(a durvább őrlésűből)
Az igazság az, én kuktába készítem.
Lehabozás után lezárom a hússal és 10 perc után kinyitom, akkor kerül bele a zöldség és a kása, rizs.
Még 5 percig hagyom főni , lezárom, és amikor lehet nyitni a kukta tetejét akkor összekavarom.
Ugyanis kicsit összenyomódnak az anyagok a kuktában, fel kell lazítani.
Legközelebbre már beszereztem nagyon jó kacsa far hátat, szárny tövet és combot.
Feldarabolva, lefagyasztva várják az elkészítést.
Labels:
Ételek
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2010. december 6., hétfő
Adventi készülődés.
Csodálatos dolog egy gyerek közösségben készülni az adventre.
Én is voltam abban a faluban, ahol iskola igazgató a fiam , egy adventi előkészületi napon.
Hálaadással, a cserkészekkel közös imával, énekléssel kezdtük a napot.
Majd koszorúkat, ajtó és fenyőfa díszeket készítettünk, gyerekek, szülők nevelők, közösen.
Jó volt látni, milyen egy igazi kis közösség.
A szülők sütiket hoztak, a konyhások káposztát töltöttek, egész délelőtt sült a tök, készült a tea.
A gyerekektől is lehet tanulni, annyi új ötletet láttam tőlük.
Készen kaptuk a koszorú alapot, és a gyertyákat beszúróval.
A díszítést már mindenki maga oldotta meg.
Egy kerek, 4 gyertyásat készítettem, amit odaadtam a menyemnek, viszi a temetőbe az édesanyja sírjára.
Nagyon szép nap volt!
Még ez a kisebb csokor készült az elhunyt kedveseim emlék helye mellé.
Az előszobában van a helyük, hogy mindig lássam őket!
Én is voltam abban a faluban, ahol iskola igazgató a fiam , egy adventi előkészületi napon.
Hálaadással, a cserkészekkel közös imával, énekléssel kezdtük a napot.
Majd koszorúkat, ajtó és fenyőfa díszeket készítettünk, gyerekek, szülők nevelők, közösen.
Jó volt látni, milyen egy igazi kis közösség.
A szülők sütiket hoztak, a konyhások káposztát töltöttek, egész délelőtt sült a tök, készült a tea.
A gyerekektől is lehet tanulni, annyi új ötletet láttam tőlük.
Készen kaptuk a koszorú alapot, és a gyertyákat beszúróval.
A díszítést már mindenki maga oldotta meg.
Egy kerek, 4 gyertyásat készítettem, amit odaadtam a menyemnek, viszi a temetőbe az édesanyja sírjára.
Nagyon szép nap volt!
Még ez a kisebb csokor készült az elhunyt kedveseim emlék helye mellé.
Az előszobában van a helyük, hogy mindig lássam őket!
Labels:
Ünnepi köszöntés
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
2010. december 5., vasárnap
Variációk!
Nagyon ritkán készül étel , amit ugyanúgy készítek el.
Mindig változtatok valamit.
Nem mindig sikeres. A legutóbbi kráter sütim is levizsgázott.
Nem volt csak karamell pudingom, ezért étkezési kukorica keményítőből készítettem helyette egy főzött krémet.
De hát úgy megkeményedett a sütés után, mint a kő. A búza keményítő nem csinál ilyet!!
Nem szólt a nagylány unokám, csak amikor pár nap múlva rákérdeztem, milyen volt, mert nekem nem tetszett,akkor mondta el neki sem.
De azért ma is variáltam. A töltött kanelloni és csiga töltelékével.
Most rizses ,zöldséges tökös,hússal töltöttem.
A húshoz még apróra vágott patisszon is került,(ez volt az utolsó tök a pincébe.) és
vegyes párolt zöldség is.
A tetejére besamell mártás került tejszínnel.
Ez most bejött, máskor is kipróbálom.
A csak darált hússal töltött már nekem nagyon nehéz étel.
Régebbi felvétel-sütés előtti állapotban.
Mindig változtatok valamit.
Nem mindig sikeres. A legutóbbi kráter sütim is levizsgázott.
Nem volt csak karamell pudingom, ezért étkezési kukorica keményítőből készítettem helyette egy főzött krémet.
De hát úgy megkeményedett a sütés után, mint a kő. A búza keményítő nem csinál ilyet!!
Nem szólt a nagylány unokám, csak amikor pár nap múlva rákérdeztem, milyen volt, mert nekem nem tetszett,akkor mondta el neki sem.
De azért ma is variáltam. A töltött kanelloni és csiga töltelékével.
Most rizses ,zöldséges tökös,hússal töltöttem.
A húshoz még apróra vágott patisszon is került,(ez volt az utolsó tök a pincébe.) és
vegyes párolt zöldség is.
A tetejére besamell mártás került tejszínnel.
Ez most bejött, máskor is kipróbálom.
A csak darált hússal töltött már nekem nagyon nehéz étel.
Régebbi felvétel-sütés előtti állapotban.
Labels:
Ételek
Nyugdíjas tanárnéni vagyok.
Szeretem a virágokat.
Fotózom őket minden évszakban.
Sok különleges virágom van.
Csak saját fotókat használok a blog bejegyzéseimben.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)