A mi Szabolcsi piros Jonatán almánkból nagyon ízletes dolgokat
lehet kreálni.
Gyönyörű piros színe van, ennek a fajta almának.
Aszaltam is belőle egy jó adagot.
Ma mentás , karamellás almaszeleteket készítettem, a "lapcsánkámhoz" nagyon jó kísérő volt
Az almákat héjastól cikkekre szeletelem.
Egy szélesebb,. nagyobb átmérőjű lábasban
2-3 evőkanál cukrot karamellízálok.
Rádobom az almákat.
4-5 levél menta is kerül mellé.
Pici citrom sav is kerülhet rá, az alma savasságától függően.
Az alma savanykás nedve fellazítja a karamellt.
Ha mégsem enged az alma eléd nedvet, pici víz is kerülhet alá,.
Fedő alatt párolom.
Azért, jó a nagyobb edény, hogy egy rétegben terüljön el az alma,így jobban átveszi a karamell izét.
A fedőt levéve vissza redukálom, elpárologtatok minden nedvességet.
Nagyon ízletes alma szeleteket kapunk.
Akár palacsinta tölteléke is lehet.
Pudingba, joghurtba keverve is nagyon finom.