Hozzávalók:
25 dkg túró
0.5 dl cukrászhab- habtejszín
10 dkg porcukor
1 ek citromlé
fél doboz (12.5 dkg) maszkarpóne (helyette lehet tejfölt is használni)
1 cs (10 db) babapiskóta
1 dl tej a piskóta beáztatásához
baracklekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót a maszkarpónéval, cukorral, citromlével botmixerrel, krémesre dolgozzuk.
A felvert tejszínhabot óvatosan hozzá keverjük.
Jénai tálba, egy réteg krém, rá a beáztatott piskóta, megint krém.
Tetejére baracklekvárt kenünk.
Piskóta reszelékkel meg szórhatjuk a tetejét.
Gyorsan elkészül, nagyon ízletes.
Aki szereti és sok tojás fehérje van, készíthet hozzá gőz fölött felvert cukros tojásfehérje habot.
Nálam plusz tejszínhabbal, friss málnával került fogyasztásra.
Ha kisebb, mélyebb tálat választunk, több réteg kerül egymás fölé.
Én laposabbat választottam, igy 2 réteg krém közt van az 1 réteg piskóta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése