2025. szeptember 8., hétfő

Rákóczi túrós, sütés nélkül.


 

Hozzávalók:

25 dkg túró

0.5 dl cukrászhab- habtejszín

10 dkg porcukor

1 ek citromlé

fél doboz (12.5 dkg) maszkarpóne (helyette lehet tejfölt is használni)

1 cs (10 db) babapiskóta

1 dl tej a piskóta beáztatásához

baracklekvár ízlés szerint

Elkészítése: 

A túrót a maszkarpónéval, cukorral, citromlével botmixerrel, krémesre dolgozzuk.

A felvert tejszínhabot óvatosan hozzá keverjük.

Jénai tálba, egy réteg krém, rá a beáztatott piskóta, megint krém. 

Tetejére baracklekvárt kenünk.

Piskóta reszelékkel meg szórhatjuk a tetejét.

Gyorsan elkészül, nagyon ízletes.



Aki szereti és sok tojás fehérje van, készíthet hozzá  gőz fölött felvert cukros tojásfehérje habot.

Nálam plusz tejszínhabbal,  friss málnával került fogyasztásra.

Ha kisebb, mélyebb tálat választunk, több réteg kerül egymás fölé. 

Én laposabbat választottam, igy 2 réteg krém  közt van az 1 réteg piskóta.


Nincsenek megjegyzések: