A maradék burgonya püré hasznosítására , jó példa.
Hozzá kevertem egy tojást, morzsányi élesztőt,pici cukorral.
Szárított oregánót adtam még hozzá.
Nagyon szeretem a fűszeres tésztákat .
Jól kidolgoztam fakanállal, annyi liszttel, hogy nyújtható tészta legyen majd kelés után.
Most a napon kelt, jó idő volt.
Le is dobta a kelesztő tál tetejét, hatalmas durranással landolt a kövön.
4 kis gombóc lett belőle.
Jól átgyúrtam és pihentek.
Kb. egy fél óra után nyújtottam.
Lisztezett táblán nyújtsuk, mert nagyon ragad.
Van egy nagy palacsinta sütő serpenyőm, ami egy vasúti kocsi ütközőjéből lett kialakítva, kovácsolással.
Ebben sült.
Most a nyári konyha gáztűzhelyén sütöttem ki a lángost.
Ezt a serpenyőt nem raktam a kerámia lapos tűzhelyre.
Különben is a liszt kicsit égett szagot áraszt, praktikusabb volt a nyári konyhába sütni.
Olaj és tyúkzsír keverékében sült.
Nagyon finomra sikerült.
Aznap must készült, egy jó pohár must jólesett utána!
Gyermekkorom ízeit éreztem!
Édesanyám a csikós spór platniján sütötte zsiradék nélkül.
Sütés után, még melegen kentük meg fokhagymás kacsa zsírral.
Na az volt az igazi!
Párolt káposztával is nagyon finom.