Minden héten egyszer sütök kenyeret!
Most fehér kenyér készült.
Samott kövön, vaslábasban sült, légkeveréses sütőben!
Samott kövön, vaslábasban sült, légkeveréses sütőben!
fél kg liszt
3,2 dl tej
15 dkg madre kovász-saját nevelés-élesztő nélküli
1 tk cukor
2 tk só
csipet aszkorbitum.
Kenyérsütő, dagasztotta, kelesztette.
Egyszer átgyúrtam, háromszor hajtogattam, formáztam.
Sütés előtt bevágtam, tetejét sablonnal díszítettem, liszt szórással.
A héja cserepesedett, pattogott(azt szoktam mondani, beszélget a kenyér)
A bélzete is szép lett.
Mindig elcsípek a kenyér tésztából két lángosra valót.
Tejfölösen, kaporral ,metélő fokhagyma szárával, kevés kecsappal, sajttal fogyasztottam.