2008. március 3., hétfő

Töltött kagylótészta



Töltött kagylótészta
20 db nagy kagylótésztát 10 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm.
Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele.
5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval.
A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, a főtt rizzsel, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszín. A tetejére durvára reszelt gauda sajt kerül. Készre sütöm.
Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktató.
Nagyon finom, ha csak a lesült hússal töltjük meg.
Tejszinnel , sajttal elkevert besamell is jó a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: