2010. január 26., kedd

Maradékokból, finomság!

A megmaradt csészényi burgonyapürét összekevertem,
1-1 ek kukorica és zabpehellyel,és pörkölt búzacsírával.
1 egész tojással, sóval, borssal, ételízesítővel,zöld levelekkel(kevés menta, citromfű,zeller, hagymaszár, jó apróra vágva.)
És annyi liszttel, hogy két kanál segítségével formázható legyen.
1 kk szódabikarbóna került bele.Állni hagytam.
Felét elmorzsolt kukorica pehelybe forgattam.
Majd forró olajban kisütöttem.
Egyik oldalát fedő alatt, megfordítás után anélkül sütöttem.
Szép piros ropogós lett, különösen a kukorica pehelybe forgatott.
Tejszínes gomba szósszal fogyasztottam.

                                              Gomba szósz!


A szárított, erdei galambgombát(1 cs felét)jól átmostam, vízben áztattam 1 óráig.
Főzővízzel együtt 1 egész kockára vágott hagymával ,ételízesítővel, frissen darált színes
borssal főztem, amíg a levét elfőtte és puha lett a gomba.
Kevés tejszínnel és egy egész tojással sűrítettem. 

       Előkészítés,kukorica pehelybe forgatva.

 
Tálalva.
  
Ebből a szárított gombából készült a szósz.
 




1 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon tetszik az ötlet és minden hozzávalóját szeretjük!