2013. december 5., csütörtök

Gyümölccsel töltött szűzpecsenye.

A sertés legfinomabb része a szűzpecsenye.
Szeletekben, hirtelen sütve, vagy  Wellington-módra-gombával, leveles tésztába tekerve, a szeleteket bacon szalonnával körbe tekerve...stb.
Láttam már 3 ágban összefonva is.
Számtalan variáció lehetséges.
Nálam most őszibarackkal, aszalt szilvával és zöld dió befőttel töltve készült.
Egy nagyobb éles késsel felszúrjuk a pecsenye belsejét.
Sózom, borsozom, kívül, belül.
A felszúrt üregbe  kerülnek a gyümölcsök.
Most az aszalt szilva belsejébe raktam a zöld dió darabokat.
A két végét hústűvel megtűzöm, így nem bújnak ki a gyümölcsök.
Forró zsiradékban- nálam  most kókuszzsírban- megpörösítem a külsejét.
Tűzálló serpenyőbe rakom, megkenem tejszínnel és a        200 C°-ra előmelegített sütőbe kerül 10 percre.
majd  170 C°-ra 15 percre .
Közben szilikon ecsettel többször átkenem tejszínnel.
Egyszer meg is fordítom.
A végén 2-3 perc grill fokozaton, pirosra sütöm.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
A 3 gyümölcs együtt egy csodálatos pikáns ízvilág.
A köret bármi lehet.
A hercegnő burgonya illik hozzá a legjobban.




Nincsenek megjegyzések: