2014. január 1., szerda

Virsli bundában.

Ez az étel nemcsak szilveszterkor készülhet.
Frissen és hidegen is finom.
Előre elkészíthető vendégváró.
Mi is készíthetünk leveles tésztát, de a  kész bolti  jó, ha kéznél van.
Én azt a fajtát szeretem, amit nyújtani kell. 
Így én döntöm el , milyen vastagra nyújtom.
 Fűszeres, kenyér tésztát is használhatunk.
A virslit betekerni elég 2-3 mm-es vastagra nyújtani.
Derelye metszővel hosszú csíkokat vágok.
betekerem vele a lehéjazott nyer virsliket.
Egész felvert tojással lekenem a tetejét , ecsettel, majd szezám magba forgatom.
Nálam most bio szezám mag volt kéznél.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
220C °-ra előmelegített sütőben sül 5 percig, majd mérsékelem 160 C°-ra és így sül még 15 percig.
Nekem szilikon sütőlapom van, ezen biztos nem ragad le semmi.
Most együtt sült a malac figurákkal és pár grissinivel.
Frissen és hidegen is fonom.
Előre elkészíthető vendégváró.

Malac fejjé is díszíthetjük a virsli végét, a gyerekek biztosan örülnek neki. 
Fület ragasztunk 2 db tészta háromszögből.
Bevágva a  virslivégét, kis tészta gombócot helyezünk a szájába.
A szeme 2 db vörös lencse.



1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Olgis, Te mindig kitalálsz valami kreatív finomságot!
Kívánok boldog 2014-es esztendőt sok általad készített finom étellel-itallal!