2014. augusztus 24., vasárnap

Paprikás nyúl,zsemlegombóccal.



Igazából egyszerű pörkölt.
Kicsit másképp fűszerezve.
Egy jó csokor fűszernövény ízesíti.
Oreganó, majoránna, izsóp, kakukkfű.
Jó sok fokhagyma és vöröshagyma, piros paprikával.
került még bele zöld és piros paprika, a végén egy db paradicsom.
A zsemlegombóc
2 db tojás. 
 1 szésze liszt
 1 kk szódabikarbóna.
tej, hogy hígabb tészta legyen
1 zsömle, 
1 db kifli
A tojásból, tejből lisztből hígabb tésztát keverek.
A kockára vágott száraz kifli és zsömle a végén kerül bele.
Fél órát pihentetem.
Forró vízbe kanállal szaggatom.
A zsírjára vissza sült hús zaftjából  liszttel, tejjel, tejföllel készül a mártás, amit a zsemle gombócokra öntök.

Nincsenek megjegyzések: