Szeretjük a füstölt dolgokat.
Házilag kreáltam már egy füstölőt, kiszuperált vokból, de nagyon szökött a füst.
Csípős paprika fűzért füstöltem is benne.
Akkor cukor, rizs és kukoríca darán füstölődött.
Most találtam rá az interneten erre a hal füstölő dobozra.
De, nem csak halat, mást is lehet benne füstölni.
Nagyon jó, részletes videó van a használatáról.
https://youtu.be/kHF4fSMtcOg
2 db borszesz égővel, vagy kis turista gázon is működik.
Sokféle füstölő, forgács,por, pellet kapható hozzá.
Elsőnek bükkfával füstöltem, édes paprikát és nagy szemű tengeri sót.
Már többször kipróbáltam a paprika füstölést.
Jól sikerült. Erőteljesen érződik a füstös íz.
A sót és a paprikát tea filterbe raktam, így került a rácsra.
Most hasalja szalonnát és , húst sóztam be, nagy szemű parajdi sóval.
Egy hét után füstöltem!
A halat már kipróbáltam.