A család, ismerősök is szeretik a füstölt sót, paprikát.
Most tudtam szerezni kalocsai piros paprikát 1 kg-ot.
Nagy szemű Himalája sót és tengeri sót is beszereztem.
Egy laza szövésű konyha kendőből tasakokat varrtam.
Ebbe kerültek a füstölőbe.
Bükkfa pellet és forgács volt a füstölő anyag,
Kb egy óra alatt, lassan megfüstölődött minden.
Most a füstölő dobozban, csak az egyik borszesz égőt gyújtottam meg, ennyi hő is elég volt ,hogy jól átjárja.
Egyszer megfordítottam a tasakokat,és újra is kellett egyszer töltenem a bükkfa pellettel, és forgáccsal.
Már kipróbáltam, tyúkpörkölt készült, nagyon különös ízt adott neki.
Most fele-fele arányban használtam a füstölt és a nem füstölt sót és paprikát,hogy tudjam, nem harsogja túl az ízeket.
Kis tasakokba kerültek,és ajándékba is küldtem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése