2010. március 7., vasárnap

Virsli, velő, gomba.

Falusi ember, azt főz amihez hozzájut. A város közelsége hasznos.Pláne, ha van autód és egy nagyobb bevásárlást elintézhetsz kényelmesen.Én szeretek nagyobb üzletláncban vásárolni. A választék miatt is.
A falunkban a kis boltokban, néha fél vagy több óra várakozás után kerül a sor rám. Nem birok annyit állni.
A választék is hiányos.
Most finom, vékony, héj nélküli virslire bukkantam,meg velőrózsát is kaptam.
Két kis virslit egymással szemben baconbe tekertem.Fogpiszkálóval megtűztem
Kevés olajon, diónyi vajjal együtt átsütöttem a virsliket.Mellette egy fej hagyma félbevágva, pár gombaszelet és a velő is megpuhult.Kevés színes borssal, tengeri sóval fűszereztem. Finom házi kukoricás kenyerem volt.Pirítóssal fogyasztottam, és cékla körítéssel. A bazsalikom, rozmaring ágacskával és a hagymaszár pálmafa, csak fokozta az éhségemet.
Hát mit mondjak, nem egy koleszterinmentes ebéd volt!!
 A vacsora csak gyümölcs:alma, körte.