2014. március 16., vasárnap

Almás csirkemell, zöld dióval.


A leggyorsabban elkészíthető egy tál étel.
A csirkemell egy fél órát áll felcsíkozva a kevés, kb 1 ek, fűszeres olajban, abban a serpenyőben, amiben sütni fogjuk.
Most Toscana, és gírosz fűszer került az olajba és durvára őrölt citrom bors.
Közben a héjas burgonyát megmossuk, a mikróba kerül 800 W-on 5 percre.
Ha forró a serpenyőben az olaj és pörösödik a hús, egy diónyi vajat teszünk hozzá.
Mindkét oldalán pirosra sütjük. 
A forgatás után alma cikkeket adunk hozzá és együtt készre sütjük.
Kiszedjük a húst és az almát.
 A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a lehámozott, felezett burgonyát.
Piros kéreg sül rá, ropogós lesz a külseje.
Zöld dió sziruppal csöpögtettem meg a tányéron a húst.  Zöld dió karika és lucerna csíra került még mellé.
Az alma savanyú, a dió édes íze  kellemesen keveredik ebben az ételben.

Nincsenek megjegyzések: