2014. március 16., vasárnap

Reggelire sós, palacsinta



Ha nincs a reggeli készítéshez, sok időnk, és a kenyerünk is elfogyott, ezzel pótolhatjuk. 
Egy csésze finom kakaóval már meg is reggeliztünk.
Az Édesanyám a kenyérsütés napján ezt sütötte nekünk reggelire, mert aznap már nem volt kenyerünk a reggelihez.
Akkor ezt "püföggőnek" hívtuk.
Most amerikai palacsinta a neve.
Most az ő általa szőtt, vászonba varrt terítő került a tányér alá.
Elkészítés.
Egy tojást habosra keverünk.
2 ek liszt, 
 csipet himalája  só, 
 fél kk szódabikarbóna
 1 ek zabpehely 
És annyi tej kerül bele, hogy folyós legyen.
A forró serpenyőbe , kevés olajon, kis kerek, 1 cm vastag palacsintákat sütünk.


Nincsenek megjegyzések: