A burgonyatöltelék az előző napi héjában főtt hagymás "krumplitokány" maradéka.
A húsos töltelék lefagyasztva várta a felhasználást
BURGONYÁS PÁRNÁCSKÁK.
Hozzávalók:
3 db főtt, áttört burgonya
1 db tojás
2 dkg élesztő-kevés tejben,1 kk cukorral megfuttatva
20 dkg liszt.
1 ek kukorica liszt
2 ek tejföl
Diónyi vaj-vagy 1 tk kacsa zsír
Só, bors
Jól kidolgozzuk, ujjnyira kinyújtjuk.
Ha lágy még liszt kerül bele. A burgonyától függ.
Tetszés szerint szaggatjuk (kerek, szögletes, derelye … forma)
Közepébe töltelék kerül.
Húsos töltelék:
Darált hús-pörköltszerűen lesütve.
Vagy maradék pörkölt (villával szétnyomjuk a húsit)
Felvert tojással összekeverjük, izlés szerint fűszerezzük
Ez megy a kiszaggatott tészta közepébe és jól összenyomkodjuk a szélét.
Burgonyás töltelék:
Hagymás tört burgonya készül, szintén tojással összekeverve.
Borsozzuk, kevés szerecsen diót reszelünk bele.
A kis pogácsákat forró olajban kisütjük
Hamar megsül, hiszen minden alkotó rész elő főzött.
Önállóan, vagy főzelék feltétként fogyaszthatjuk.
Melegíthető mikroban, de hidegen is jó.
Vajban párolt zöldséggel töltve is ki lehet próbálni.
A tészta szélekből kis fánkocskák készültek.