Ugyanis ő van az első helyen a sorsoláson ,én az utolsó lettem,mivel utólag kerültem fel a listára.
A technika ördöge , valahogy kihagyta a jelentkezésemet, utólag lettem berakva, ,megkeresés, helyreigazítás után.
Gyakran készítem a választott édességet, a család kedvence.
Nálam lekvár és darált dió is kerül bele, és kókusszal szórom meg.Most szeletelt mandulával is diszítettem!
A keksz fele finomra darált , és csak a fele durvára tört.
Gondolom ennyi kis változtatás bele fér egy receptbe.
Én rúddá formázom , folpakba csomagolom,nem őzgerincbe dermed, szeletelés előtt.
Konyhavirtuóz eredeti receptje ez:
Hozzávalók egy őzgerinc formához:
25 dkg margarin
15 dkg cukor
3 dkg kakaó
40 dkg háztartási keksz
0,5 dl rum
1,5 dl tej
1 ek. liszt
A kekszet összetörjük és meglocsoljuk a rummal. A tejet, cukrot, kakaót és a lisztet összekeverjük, pár perc állandó keverés mellett felfőzzük, közben beletesszük a margarint is. A tűzről levéve több részletben belekeverjük a masszába az összetört kekszet. Folpack-kal bélelt őzgerincbe formába tesszük, belesimítjuk, és hűtőben hagyjuk dermedni egy éjszakát. Másnap kiborítjuk és felszeleteljük.
Nekem ilyen lett!
Előre elkészíthető, jöhetnek a vendégek!
Mindenkinek ajánlom ezt a finom receptet.
Aránylag gyorsan elkészül, és , ami fontos, nyáron a nagy melegbe nem kell a sütőt bekapcsolni, mivel nem igényel sütést.
Gyümölcsöt vagy tejszínhabot is kínálhatunk mellé.
Nálam keksztekercsként, krémmel is készül.
Akkor nem kerül a masszába durvára tört keksz, csak a darált kekszből készül, amit készen is kaphatunk.
És még ilyen kis formákat is készítek a masszából ezekkel a kiszúrókkal.