A tavasszal leszedett fenyő ügyeket cukorral rétegeztem.
Naponta átrázom.
A cukor kivonja a nedvességet a fenyő rügyekből.
Több héten át érik össze.
Ez a hideg készítés.
Mikor folyós átszűröm .
A visszamaradt rügyekből finom tea készíthető.
Melegen is is készíthető, akkora rügyeket vízzel felforraljuk, pihentetjük, majd újra átfőzzük,és cukorral, édesítőszerrel átfőzzük, vagy mézzel ízesítjük.
Téli időszakban köhögésre kiváló.
"A friss fenyőhajtásokban is antibakteriális hatóanyagok rejtőzködnek, amelyek szintén elpusztítják a gyulladást, fertőzést okozó kórokozókat, és az immunrendszert is aktivizálják.
A természetes keverékben nagyon sok C-vitamin van, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy még a betegségek kialakulása előtt a szervezet védekezőképessége résen legyen, és elejét vegye a bajnak. Emellett még remek orvosság azoknak is, akik gyakran érzik kimerültnek, stresszesnek magukat, és nyugodtan használjuk a gyógyteák édesítésére is."
"Kiemelkedő hatásfokkal
gyógyítja a légúti betegségeket. Csillapítja a köhögést, a torokfájást,
nyugtatja a légutakat. Hatékony gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, nyákoldó,
enyhe vizelethajtó hatása is széles körben ismert. Rendszeres alkalmazása során
növeli a szervezet ellenálló képességét, nyugtatja a légutakat. Tüdőerősítő
hatásáért köhögéscsillapítóként használják
A fentiek mellett
reumatikus bántalmakra, köszvény kezelésére is eredményesen alkalmazható
Ennek a szirupnak az, az áldásos hatása, hogy a kezdődő bakteriális
fertőzéseket teljesen visszaszorítja, az influenzás betegek lázát csillapítja,
valamint a száraz köhögést váladékoldó hatásával segíti."