2016. augusztus 1., hétfő

Diós sütemény!


Nálam most fél adagból készült, annyit változtattam, hogy egy lapban sütöttem és 3 felé vágtam.
A cukrok mennyiségét is csökkentettem.
Nagyon finom, a tészta roppan az ember foga alatt, de másnapra meg is puhul.
Akkor is süthető, ha van lefagyasztva sok tojásfehérje, de akkor pudingból főzött, diós krémmel készíthetjük.
A mazsolás , és kókuszos , csokoládés krém helyett csak diós krémmel készítem legközelebb.
Jobban passzol a diós lapokhoz.


Az interneten találtam, valahol ezt a receptet és ezt dolgoztam át.
"Hozzávalók:

12 tojásfehérje
12 evőkanál darált dió
12 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
 
a krémhez:
12 tojássárgája
14 evőkanál cukor

2 tasak vaníliás cukor

8 evőkanál tej
30 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládéreszelék

a tetejére:

5 dkg fehér csokoládé

5 dkg étcsokoládé


Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk.

Egy 25 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta az egyik adag habot és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mind a három lapot így készítjük el.

Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.

A vajat habosra kavarjuk, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy kanállal. Az alaposan kikevert krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadikba pedig a csokoládéreszeléket.

Összeállítjuk a süteményt: az első lapot a kókuszos krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a csokoládéreszelékes krémmel fedjük be."

Nincsenek megjegyzések: