Sokszor készítek házi gyúrt tésztát. Tarhonyát is.
 Eddig reszeltem a káposzta reszelőn.
Egy ismerős oldalán láttam, hogy másképp is lehet.
Mégpedig a késes aprító géppel.
Kipróbáltam, és működik.
A jó keményre gyúrt tészta a késes aprítóba kerül. 
Pár fordulat és már kész is. 
Lehet úgy is, hogy az aprítóba kerül a tojás a rétes liszt és addig adagoljuk a rétes lisztet, amig megfelelő állagú, nagyságú nem lesz.
 Többször megállítom a kuttert, és ellenőrzöm, kell-e még bele liszt. 
Nálam víz nem kerül bele.
 2 egész tojás és 2 sárgája, és amennyi rétes lisztet felvesz.
Azt tudtátok, hogy nagyanyáink "GOMBÓDÁNAK"hívták?
Az aszaló gépbe szárítottam meg, későbbi felhasználásra. 
Az aszalógép tálcáira szúnyoghálóból, kerek lap kerül, igy nem hullik át a tészta, lehet egyszerre több félét is szárítani.
Mindenkinek ajánlom, működik!
Ha tovább működtetem a késes darabolót, apróbb, reszelt tésztaszerű lesz az eredmény. 
Át lehet engedni a tészta szűrőn, a kisebbek át hullanak, és marad benne a nagyobb, ami a tarhonya. 
Az áthullott kisebb, az a reszelt tészta minőséget közelíti meg.





 



































