A 24. blogkóstolón OKKI blogját kaptam.
http://www.abroszra-valo.blogspot.ro/
Egy kekszet választottam a receptjeiből.
Ezt a fajta kekszet gyakran sütöm én is, amit tőle választottam.
Igaz, kicsit át variáltam, a laktóz érzékeny unokámra szabva, aki mellesleg imádja ezt a kekszet.
Mindig változtatok rajta,.
Sült már csokisan, áfonyásan,lisztmentesen.
OKKI keksze ilyen.
http://www.abroszra-valo.blogspot.ro/2015/03/kokuszos-zabkeksz.html
Az enyém , így készült!
Egy bögre rizsliszt
egy bögre zabliszt
fél csésze tk liszt
2 ek kukorica liszt
2 ek eritrit(édesítő)
15 dkg kókuszzsír
1 kk szódabikarbóna
1 db tojás
1 tk mézes fűszerkeverék
1 tk zöld kardamom
1 ek méz
darált dió
mandula aroma
Kevés laktózmentes tej,
vagy joghurt, hogy nyújtható legyen.
Került még bele, saját aszalású
meggy, mazsola
1 csésze
aprított müzli
A müzliben van:
zabpehely, mazsola, mogyoró, lenmag, stb.
Sokáig eláll dobozban! HA , MARAD
BELŐLE!
A müzlit késes darabolóval durvára daráltam.
Gyúrás, majd nyújtás után, kerek és
szögletes, kekszmintázóval szaggattam.
180C°-os sütőben 20
perc alatt sült meg.
Bedobozolva, útra készen!
Még diócska és madeleine(madlen) is készült egy pár,ebből a masszából.!