Kelt tészta:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő-nálam saját kovász 25 dkg
60 dkg liszt
3 dkg élesztő-nálam saját kovász 25 dkg
3 ek kacsa zsir-1 ek vaj
1.5 dl tejföl
1.5 dl tej
5 ek savó
2 tkk só
1 kk cukor
1 ek sikér
1 ek oregánó
1 ek kakukkfű
1 kk kurkuma
Kenyérsütő dagasztotta, pihent fél órát.
Majd feltekertem, mint a bejglit, 20 perc pihenés.
Ezt még kétszer megismételtem.
Muffin formákba kapszlik kerültek.
A kb 3 mm-re kinyújtott tésztákat cakkos szaggatóval kiszúrtam.
bele kerültek a kapszliba.
Az aljára mozerrala sajt darabok, majd a sonkás töltelék, és reszelt sajt került.
Szezám maggal megszórtam.
A malackák szeme, piros lencse!
angol szalonna
füstölt tarja
kevés császár szalonna
karamellizált hagyma, fokhagyma
került bele még 1 db tojás és reszelt sajt is.
Rózsa bors és kakukkfű ízesítette.
180 fokos sütőben 10 perc légkeverés, majd 20 perc alul-felül sütés.
Ebből a tésztából készült még sajtos rudacska, mini kuglóf, és pogácsa is.
Pár virslit is betekertem a tészta Csikokkal, egy párra fekete erdei sonka is került.