El tudom képzelni hússal, vagy zöldséggel töltve is.
Csak simán, üresen is nagyon finom.
Hozzávalók:
25 dkg túró
0.5 dl cukrászhab- habtejszín
10 dkg porcukor
1 ek citromlé
fél doboz (12.5 dkg) maszkarpóne (helyette lehet tejfölt is használni)
1 cs (10 db) babapiskóta
1 dl tej a piskóta beáztatásához
baracklekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót a maszkarpónéval, cukorral, citromlével botmixerrel, krémesre dolgozzuk.
A felvert tejszínhabot óvatosan hozzá keverjük.
Jénai tálba, egy réteg krém, rá a beáztatott piskóta, megint krém.
Tetejére baracklekvárt kenünk.
Piskóta reszelékkel meg szórhatjuk a tetejét.
Gyorsan elkészül, nagyon ízletes.
Aki szereti és sok tojás fehérje van, készíthet hozzá gőz fölött felvert cukros tojásfehérje habot.
Nálam plusz tejszínhabbal, friss málnával került fogyasztásra.
Ha kisebb, mélyebb tálat választunk, több réteg kerül egymás fölé.
Én laposabbat választottam, igy 2 réteg krém közt van az 1 réteg piskóta.
Receptes blogom elérhetősége:
https://bloggeranyo.blogspot.com/
Egy érdekes (szimmetrikus) szám a blogomon :
A kezdetektől748487
Ennyien látogatták a bejegyzéseimet.
Ünnepi alkalomra, torta helyett is megfel.
"A búzafű a Triticum aestivum családból származik. A fejlődésének korai szakaszában betakarítják, mielőtt elérné a teljes méretet. Ez általában 7-10 nappal a csírázás után történik.
Kevés kalóriát tartalmaz, és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben és enzimekben. Egy tanulmány kimutatta, hogy rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
Egy tanulmány megjegyezte, hogy a búzafűben lévő fehérjék és antioxidánsok segíthetnek:
Az emberek a búza füvet frissen és más módon is fogyasztják, például smoothiek, kapszulák formájában."
Most újítottam.
Minden hozzávaló a régi recept szerint ,de... tej hozzáadásával, sűrűbb palacsinta tészta állagot sikerült elérni.
(kb.másfél dl tej kell hozzá, de változó, függ a tojások nagyságától, a liszt minőségétől)
Most pirított szezám mag, és egy kevés egész köménymag is került hozzá.
Készítettem már finomra darált tepertővel is.
Fagylaltos kanállal adagoltam ,két elektromos sütőbe.
A lágy tészta szép vékonyra terül el a sütő lapokon.
Szeretem, ha kicsit sötétebbre sül.
Csak ki kell tapasztalni, mennyi massza kerüljön a sütő lapjaira.
2 dl apró kukorica kása
3 ek kukorica liszt
6 dl víz
2 dkg vaj, só
A feltéthez:
2 szelet disznósajt
2 fej hagyma
4 cikk fokhagyma
2 ek tyúk zsír
4 db új burgonya
2 db tojás
só, bors
csipet piros paprika
A puliszkához a vizet felforralva , hozzá kerül a kása, a liszt a só.
Állandó kevergetés közben fő.
A végén hozzá adom a vajat is.
A feltéthez: a karikára szeletelt hagymán, fokhagymát megdinsztelem a zsiradékon, hozzá adom a párolt burgonyát. a disznó sajtot, a fűszereket.
Jól átpirítom,.
A kissé habosra felvert tojást ráöntöm, pirosra sül, szinte egyben megfordítom.
Másik oldala is jól megsül.
Szinte egy darabolható lepény készül.
Nagyon ízletes.