2024. május 19., vasárnap

Bodzavirágos cukor!



Az alaposan megmosott virágokat a kocsányoktól megszabadítjuk.
Csak virágot használunk!
Az alaposan lecsöpögtetett virágok az aszalógépbe kerültek szárításra. 
A megszárított virágokat, kristálycukorral, a késes darabolóba-kutterbe -helyeztem.
Jól átforgattam, mígnem összeállt kissé. 
Aszalógépben 50 fokon kb 40 perec alatt jól kiszárad.
Egy kör alakú sütőpapírt, vastagabb hústűvel kiszurkáltam. 
Erre került a keverék,és ráhelyeztem a szárító tálcájára.
Jól átdolgozom a késes aprítóval, és mehet az üvegekbe.
Télen teába,  sütemények ízesítésére, krémekhez kiváló!
Akár koktélok ízesítésére is használható.
Nemrég, kovászos, mini palacsintákat sütöttem, ezzel szórtam meg.
Egy keveset a  palacsinta masszába is  kevertem  belőle, fenséges az íze.
Legközelebb porcukorral keverem a szárított bodza virágot, így simább lesz, jobban felhasználható, mint a kristály cukorral. 
Van szárított bodza virágom, máskor is készítek ilyen cukrot!

Pl,grízes tésztára  is szórtam, vagy palacsintára, gofrira, tejbe grizre..stb. Amit máskülönben porcukorral szórunk meg.
 Csak ez bodzavirággal ízesített. 
Most levendulával fogom kipróbálni. 
Pl, madeleine sütésekor fel tudom használni .
Pisztáciásat is lehet készíteni.
 Apró sütemények készítésekor, jól felhasználhatóak.