2015. április 18., szombat

Karfiolos Dubarry szelet, szűz pecsenyéből.


Most szűz pecsenyéből készült.
Ízletesebb, mint a csirke mell.
A szűz pecsenye  szeleteket kissé kiklopfoltam folpakk közt. Mindkét oldalát sóztam, fehér borsoztam.
Kevés curry is került rá. 
Rizsliszttel elkevert, kukorica keményítőbe forgattam..
Kevés, forró olíva olajon kissé átsütöttem.
Épp, hogy csak bezártam a hús rostjait.

Egy kivajazott tepsit kibéleltem vele.
Párolt karfiolt raktam a szeletekre.

Ételízesítővel szórtam meg a karfiolt.
Besamelmártás  készült,laktózmentes vajjal, rizslisztből kókusztejjel.
 A végén sóztam fehér borssal, őrölt szerecsen dióval ízesítettem. 
Még forrón laktózmentes sajtot kevertem bele.
Rákentem a húsok tetejére, szinte befedtem vele az egészet.
Kissé felhúzgálva a besamelmártást, így ropogósabbra sülnek a kis csücskök.

Forró sütőbe került, fél óra alatt megsült. 
A végén a tetejét légkeveréssel meg grilleztem.