2012. augusztus 5., vasárnap

Pudingos almás.


Először készítettem ezt a sütit.
Egy csomag leveles tésztát (a már kinyújtottat használtam) kétfelé vágtam.
Közepes tepsibe raktam.
Megkentem vékonyan barack lekvárral.
Erre került a párolt alma(egy lime leve+héja került bele+5 ek barna cukor)
 Baba piskótákkal fedtem be.
Erre kocára vágott édes szilvát szórtam.
A 2 cs tejszínes pudingból, 6 dl tejjel,3 ek cukorral főzött masszát ráöntöttem, szétkentem, még langyosan.
Diónyi vajat is elkeverek benne, ettől nem bőrösödik.
Erre került a másik tészta lap.
200C°-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kész.
Por cukorral szórom meg a tetejét, ha kihűlt.
A recept sütő papírt ír a tepsi kibéleléséhez, de ez nem jó rátapad a tészta aljára.
Legközelebb az alsó lapot félig elő sütöm, mert elázik nyersen.
Aránylag kevés idő alatt kész.