2021. október 4., hétfő

Gyümölcsbőr készült!


Többször is készítettem már.
Rágó helyett kiváló,  és egészségesebb is!
ITT olvashatsz a részletes készítésről, ebben a blogomban.
Most birsalma lekvárból készítettem.



De bármilyen lekvárból elkészíthető,
akár sütőben való szárítással is.
Nálam aszalógépben készült!
A sütő papírt kilukasztottam, ez került az aszalógép tálcájára, igy járta a levegő, a rákent birs lekvárt.




Szeletelés előtt!




2021. október 3., vasárnap

Egy gyors, egy tányéros étel!


 
Az előző napi  toros káposztához sütött, maradék húst használtam fel.
Volt két rózsa párolt brokkolim, az is mellé került.
3 db burgonyát  felkockázva félig, megfőztem.
A sült hús -liba zsírjában- átforgattam, megpároltam egy fej karikára vágott lila hagymát, 4 cikk fokhagymával, kevés 
A burgonyát is ebben a zsiradékban forgattam át.
A burgonya felszedte a letapadt pörös anyagot, és egy nagyon ízletes étel készült.
Még volt  pár darab uborkám, zöld metélő kaprom a kertemből, 
TÖRT UBORKA készült belőle.