2019. augusztus 15., csütörtök

Paradicsomot aszalok!


Több fajta paradicsom terem nálam.

Van egy nagyon jó fajta paradicsomom, aminek alig van magja, szinte üreges a belseje.
Erdélyből kaptam a magját.

Ők reszelt káposztával töltik meg, ecetesen rakják el üvegekbe.
Kipróbáltam, nagyon ízletes.
Tölteni is lehet, körözöttel, a töltött káposzta közé is szoktam rakni,megtöltöm a töltelékkel, mint a paprikát.
Aszalni meg kiváló, mert nem leves. 
A magja csak annyi, mint egy földi eper,fent a szárnál középen helyezkedik el, a belseje teljesen üreges.Szívesen ajánlom mindenkinek.

Most ebből a fajtából aszaltam, aszalógépben. Hosszú folyamat 18 órát száradt, amíg ilyen lett.
Az alsó tálcán bazsalikom levelek száradtak, hogy átjárják a paradicsomot.
Még teljesen kiszárítom, és ledarálom, paradicsom por lesz, bazsalikomosan.



2019. augusztus 11., vasárnap

Rántott,fűszeres,sajtos, rizsgolyók.


A maradékokat szeretem felhasználni, semmi nem megy kárba.
Most maradék rizsből készült köret.
A hagymás,fehérboros, rizottó szerűen elkészített maradék rizshez tojást, reszelt csedár sajtot , kevés  barna rizst,saját készítésű szárított FŰSZERKEVERÉK-et, őrölt citrom borsot, parajdi sót  adagoltam.
Jól kikevertem, kicsit állni hagytam a masszát.
Fagylaltos kanállal golyókat formáztam, a közepébe:

 Paníroztam,liszt, tojás házi zsemlemorzsa.
Mangalica zsírban sütöttem ki.
Ízletes golyókat készítettem köretnek,, mézes mustárral és majonézzel tálaltam a sült törpe harcsához.