2015. július 11., szombat

Fordított, gyümölcsös lepény!


Egy gyors süti.
Vendéget várok, egy régi tanítványomat,aki visszajön a gyermekkora emlékeit keresni a faluba, Dorogról. 
Engem is meglátogat.
Ezzel a sütivel kedveskedek neki.
A fordított barackos receptjét választottam.
Most fele magozott megy, fele barack.
Szerintem finom lett.

2015. július 7., kedd

Eperhabos gofri.


Gyakran sül nálam gofri.
Szeretem, mert hamar elkészül,és variálhatom, mivel fogyasztom. 
Most eperhabbal készült. 
Eperhab: 3 tojásfehérjét , egy marék eperrel,  kristály cukorral, robotgépben kemény habbá keverem. 
Vigyázat!!!! Nagyon fröcsköl, én letakarom egy konyha ruhával, vagy kint az udvaron készítem.
Most a habba került egy evőkanál gránátalma szirup is, amit magam készítettem.

Egy gyors ebéd!


Biztosan van más is úgy, hogy  eltölti az időt, pl. a kertben,ott éri a déli harangszó, és nincs ebédje.
Egy főzelék, sonka, kolbász, buggyantott tojás feltéttel, mindig hamar elkészül.
Nálam egy burgonya, vagy tök  főzelék készül el hamar.



Rántott csirke szárnyak , puffasztott amarántos panírban.


Kevés volt a panírhoz a házi zsemlemorzsám. 
A vendég, már úton, idő nincs zsemlemorzsa készítésére.
Így puffasztott amaránttal, és szárított búza csirával pótoltam ki .
Most .főtt, bulgur volt  a köret.
Nagyon finom lett , bár kicsit sötétebb a színe kisütve a panírnak.



2015. július 5., vasárnap

Habos, kávés süti, mikróban.


Már többször is elkészítettem ezt a kávés szeletet a mikróban.
Most habbal variáltam.




 3 tojásfehérjét a robotgéppel felvertem, kevés sót és 1 ek citromlevet adva hozzá.
Mikor már jó kemény, 2 ek gránátalma szirupot adtam hozzá, és 2 ek porcukrot.
A végén 2 ek kukorica keményítőt.
A süti jénaiba sült, 4 perc 800W.
Ekkor került rá a hab és még 2 perc 700W-on.
A zsebsárkánnyal  meg karamellizáltam a tetejét.

Fogyasztáskor is csurgatok gránátalma szirupot a tetejére!



Gránátalma szirup: 
8 dl  100%-os gránátalma levet .30 dkg cukorral befőztem méz sűrűségűre, ,gyakori kevergetések mellett.
Vigyázva, ne karamellizálódjon meg a cukor.
Hűtőbe eláll, a levendula sziruppal együtt.
Krémekbe, habokba, kekszekbe nagyon jól felhasználható.

Bundázott tökvirág!


Sok mindent készítek a cukkiniből,de a virágját eddig még nem használtam fel.
Most megtörtént.


Sörtésztában és zsemlemorzsásan is finom.
Sörtészta bunda.
2 tojás
1 dl sör,
 3 ek rizsliszt

Bundáztam még, karfiolt, cukkinit, gombát is.
Most rizslisztet használtam a bundázáshoz.
Zöld borsós rizs volt hozzá a köret.
Tegnap, reggelire sült tökvirág készült, hagymásan, kevés friss kakukkfű és majoránna ízesítéssel, fehér borssal.
A bundázott zöldségek.
Zsemlemorzsásan.