A darált húsos,zöld fűszeres, füstölt paprikás töltelék készen várta, a fagyasztóban a felhasználást.
A pankó morzsa is előre elkészült, saját sütésű kovászos kenyérből, így gyors ebéd lett.
Karfiolis meg volt párolva a panírozáshoz.
a laskára vágott mangold levéllel,
1 ek kacsazsírral,
1 fej kockára vágott vörös hagymával,
és egy cikk fokhagymával.
A petrezselyem levél a végén került hozzá.
Egy kevés sarkantyúka levél helyettesítette a borsot.
Kissé összetörtem a kész,leszűrt burgonyát villával, és meglocsoltam a zsiradékkal, amiben a rántott palacsinta és a rántott karfiol sült.
Készült még mellé fodros kel levélből,lila hagymából, ropogós is.
Az őszi kert ajándéka a , mangold, a fodros kel.
A rukkola,és a piros erezetű sóska, salátaként szolgált, az ebédhez.