2023. szeptember 15., péntek

Szőlő ivólé készül!

                                       

                                                                                                                  

Szőlő ivólé készül ! Nálam nem cukrosodott a fehér szőlő, a kék burgundi az elég édes, leszedtük, le szemezgettem.



Ivólé készül belőle, a befőző automata lé készítőjével. Az Izabella is kezd érni, abból is ivólé lesz. Tavaly szőlő lekvár is készült a finom, illatos Izabellából . Egy részébe fehér csoki is került.
Izabella még érérésben!


Kék burgundi.





2023. szeptember 13., szerda

Zöldséges,húsos cannelloni, és csiga.


A HÚSOS TÖLTELÉK, FELTURBÓZVA ZÖLDSÉGEKKEL, RIZZSEL!
Maradék csirke pörkölt-villával szétnyomkodva
 főtt barna rizs,
párolt zöldség
(brokkoli-karfiol-borsó-sárgarépa)
nyers tojás
bors
tetejére:
sajt, tejszín
A kissé megfőtt tésztákat(cannelloni, nagy csigák)megtöltöm, a jól összedolgozott töltelékkel. 
Most  mázas cserép tálban készült, amit kivajaztam és bele kerültek a tészták. 
Ebben tálalható is.

Tetejét tejszínnel locsoltam meg.
200C°-ra előmelegített, majd 5 perc után 170C°-ra mérsékelt sütőben sült 20 percig. 
Az utolsó percekben kerül rá a reszelt sajt.
A kimaradt tölteléket és az eltöredezett tésztát is felhasználtam.
 Egy kivajazott kis lábast leraktam tésztával.
A töltelék következett, rá egy kis kolbász  karika és füstölt tarja csíkok.
 Egy kis maradék paradicsomos lecsó.
Kevés párolt zöldség- egy nyers tojással össze keverve
Majd megint tészta.
Tetejére  tejszín. 
Együtt kerültek sütőbe.
Erre is került sajt.
Régebben, csak hússal töltöttem, de így nagyon nehéz étel már egy idős embernek.Ezért változtattam, és kevertem rizzsel és zöldséggel.

Sütés előtt.