2015. január 29., csütörtök

Kávés szelet,mikróban.


Gyakran készítem a mikróban.
Receptjét ITT olvashatod.
Most kávé ízű készült, zabpehellyel, és tejszínhab került rá.
A krém is kávés.
3 dl tejben, 3 ek rizslisztet , 1 ek kapucsínó port,3 ek nyírfa cukorral megfőzök és még melegen 10 dkg laktózmentes  vaj került bele.

Színes, metélt tészták.


Elkészítettem az alaptésztát, majd egy részét színeztem.

Most széles és vékony metélt készült. 
A vékony metélt a megmaradt tészták össze gyúrásától, kissé szivárványos lett,  talán, így még érdekesebb.

Édesköményes,gombás csirkemell, gerslivel.


Szeretem a gabona féléket.
Ma gersli volt a köret, a gombás, édesköményes csirkemellhez.
Az édes köményt kókusz olajban megfonnyasztom, hozzá kerül a gomba  egy kis majoránna, tárkony,oregáno, cines bors,zsályás só.
A csirke mellel jól össze párolom.
Víz nem is kell hozzá, mert a gomba enged, annyi nedvességet, amiben minden megpárolódik, fedő alatt.
A végén zsírjára sül fedő nélkül.
A megmosott gerslit bő, sós vízben puhára főzöm.
Sült cékla és rukkola volt hozzá. 

2015. január 28., szerda

Virágtészta készült.


Most azt a korszakomat élem, amikor kipróbálom a tészta színezést.
Most ők készültek.
Gondolom, egy finom pesztós tészta készül  majd belőle.



Csíkos csiga készült.


Télen több idő van a tészta gyúrásra. 
Majdnem minden héten készítek valamit, ha van szép sárga házi tojásom.
Készítek egy alaptésztát.
Ha nincs, kevés kurkumával színesítem.
Most csíkos csiga készült.
A tészta színezhető céklalével,  bodzabogyó levével, vagy  folyékony, természetes  ételfestékkel.
Ezeket  a nagy csigákat, kínai evőpálcikával sodortam a kis bordán.






2015. január 25., vasárnap

Színes, gyúrt tészták.


Régen készülök, hogy elkészítem.
Kaptam szép sárga házi tojást.
2 egész és 2 db sárgája, amennyi lisztet felvesz és közepesen lágy tészta nem lesz. 
Ez az alaptészta.
Egy kis részét piros ételfestékkel megszíneztem.
Nem is kellett bele gyúrni, a tésztanyújtón többször áthajtva, szép egyenletes  színes,tészta lett.

Aztán jöttek a variálások. 
A színes tésztából csíkokat vágtam és ráhelyeztem az alap tésztára.

Három ponton, a két végén és középen kissé rányomtam, hogy a nyújtáskor el ne mozduljanak.
Ezután nyújtottam, most már  a nyújtófával, hosszanti irányba. 
Aztán darabolás és össze csippentettem a közepét, hogy masni formája legyen.


Most kisebb és nagyobb is készült.