2015. szeptember 27., vasárnap

Fátyol kalács.


Hetek óta kering a receptje a neten.
Csak nem hagyott a buzgóság, elkészítettem.
Tényleg finom.



Az eredeti recept ITT
 leírással, fázis fotókkal.
.
Készült a tészta másik feléből diós duda és,káposztás batyu is.



Mézes, mustáros oldalas.


Sültre vágyott a család, főleg a nagylány unokám, ez a kedvence.
Előző este befűszereztem grill fűszerrel az oldalast a csirke szárnyat és combot.
Tepsibe grill fólia került rá a húsok, hagyma, héjas fokhagyma, egész paprikák, zöld, sárga, piros..
Só, bors most citrombors.
Mustárral bekentem minden szeletet.
Fóliával betakartam.
220 C °-on sült 20 percet, majd mérsékelve a hőfokot 180 
C °-on egy órát .
A vége felé  levettem a fóliát és  szilikonecsettel bevontam  finom napraforgó mézzel.
5 perc grillezés és kész lett.
Porhanyós, piros és ízes.
Ugye kislányom finom volt?
 A családnak tepsis krumpli, a nagylánynak párolt zöldség volt a köret.